05 juni 2015

Deuil


Twee songs slechts telt het album Shock/Deny van het Luikse Deuil. Dit vierkoppige gezelschap vertaalt verlies en rouw in rauwe vijandigheid, die als een deken over de songs hangt."Deuil" is overigens het Franse woord voor een gevoel en een reactie van verdriet na het verlies van een dierbare. Het wordt ook gebruikt om het proces aan te duiden dat moet leiden tot het aanvaarden van het verlies.
Beide songs duren ongeveer een kwartier. In Shock hou ik enorm veel van de bastonen die een stevig fundament voor het nummer leggen. Voorbij de helft wordt wat meer afwisseling gebracht in de melodie die eroverheen gedrapeerd wordt. Deny vist uiteraard in dezelfde vijver waar sludge, doom en black metal in zwemmen, maar begint wat subtieler. Toch valt ook hier vooral dreigende muziek te horen die na zes minuten losbarst in een machinegeweersalvo van riffs. Naar het einde toe komen we dichter bij verdriet en verlaat de band het pad der tristesse.

Beluister hieronder het volledige album, dat je via Consouling kan kopen. Op hun Bandcamp kan je overigens ook de vorige release beluisteren.

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.