20 februari 2015

Gildenhuis concert: The TraveLites


In het Gildenhuis in Melle speelde gisterenavond The TraveLites, een coverband met onder meer Gert Torck (die je misschien nog kent van zijn Brel-covers en zijn optreden in de Hotsy Totsy waarover ik verslag deed op deze blog). Hun set, netjes verdeeld in twee delen, bevatte enkele verrassende covers en de mix van twee goede muzikanten en een zangeres met een uitstekende, mooie stem, zorgde voor een geslaagd optreden.


Hoewel we niet alle covers even geslaagd vonden (Nothing compares 2 U en When doves cry vielen een beetje bleekjes uit naast de originelen), viel er vaak wat te zeggen voor de eigenzinnige toetsen die bandleden legden. Get Lucky (met daarin een fragment van Around the world verwerkt) en Under the bridge bijvoorbeeld dreven erg sterk op de bas die heerlijk vet aangezet die leidende rol opnam. Hoogtepunt Beats of love schuwde niet te verdwalen uit de buurt van de oorspronkelijke versie en ondanks wat technische problemen bleek Ooit was ik een soldaat een meer dan verdienstelijk eerbetoon aan Luc De Vos. Driemaal werd Nick Cave gecoverd en dat is natuurlijk erg ambitieus. Mogelijks lag de lat wat te hoog met wat op zich al een ongelijke strijd is (Nick Cave is zulk een geweldige artiest dat zijn timing, zijn frasering, zijn stem,... allemaal evenzeer bijdragen aan de kwaliteit als de songs op zich) en in Into my arms moest dit trio ruimschoots de duimen leggen. Door in The weeping song te kiezen voor een langere brug tussen refrein en strofe werd alvast niet slaafs in de voetsporen van Cave gestapt.


Space oddity klonk verfrissend, I scare myself werd zo mooi op gitaar gespeeld dat je de rijkdom van het nummer ten volle kon horen, Personal Jesus werd alle eer aangedaan en The river klonk in Melle even actueel en prangend als in Amerikaanse arbeidersbuurten. I just can't get you out of my head was ontdaan van de glitter en glamour die het voor Kylie Minogue zo goed lieten werken, maar dat bleek voor deze band eerder een zegen dan een vloek omdat het nummer zo beter paste bij wat dit trio bracht.


Setlist:
 1. Walk on the wild side (Lou Reed)
 2. Where the wild roses grow (Nick Cave en Kylie Minogue)
 3. Ooit was ik een soldaat (Gorky)
 4. I scare myself (Dan Hicks And His Hot Licks / Thomas Dolby)
 5. The river (Bruce Springsteen)
 6. The weeping song (Nick Cave)
 7. Nothing compares 2 U (Prince / Sinéad O'Connor)
 8. I just can't get you out of my head (Kylie Minogue)
 9. Into my arms (Nick Cave)
 10. Space oddity (David Bowie)
------------------------------------------------------------------------------------
 1. Master and servant (Depeche Mode)
 2. Dancing queen (Abba)
 3. Inbetween days (The Cure)
 4. Beats of love (Nacht Und Nebel)
 5. Rehab (Amy Winehouse)
 6. Under the bridge (Red Hot Chili Peppers)
 7. When the doves cry (Prince)
 8. Pokerface (Lady Gaga)
 9. Personal Jesus (Depeche Mode)
 10. Sing it back (Moloko)
Bis:
 1. Kiss (Prince)
 2. Get lucky (Daft Punk)

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.