12 april 2013

The Happy


Zowel de albumtitel Guilty pleasure als de bandnaam The Happy laten al vermoeden dat we hier te maken hebben met pop, en we worden niet teleurgesteld. De songs op deze plaat klinken lichtvoetig en zijn vaak makkelijk mee te neuriën, of voor wie dat aandurft, mee te zingen.
Reinhard Vanberge, violist van Das Pop, verzamelde enkele vrouwen rond zich, waaronder de ravissante Isolde Lasoen (drumster bij onder meer Daan) en Naima Joris van Isbells. Het vijftal amuseert zich hoorbaar in deuntjes die elke bewolkte lentedag toch vrolijk laten klinken.
Eigenlijk is het niveau erg constant: geen enkel liedje valt er tussenuit, maar anderzijds is het niet eenvoudig om favorieten aan te duiden. Wishful thinking, wellicht niet toevallig geschreven door Isolde Lasoen, zou met gemak op een album van Daan terecht kunnen. 218 verpakt een leuk verhaal in een frivool melodietje. Moonshine dendert krachtig voort op een bluesrockriff en houdt het midden tussen ZZ Top en The Wolf BanesMister black is een getoonzette verzuchting, waarbij de achtergrondzang het geheel een pak meer diepgang bezorgt. No A&R maakt een grappige kanttekening bij het leven als muzikant: “All we need is music, music.” Opzwepender dan Life is amper nog mogelijk en Smile doet ons denken aan Lady Linn. Het titelnummer is als hidden track toegevoegd, hoewel het perfect past bij de rest.
De goede verstaander heeft allang begrepen wat we bedoelen. Bij de lenteschoonmaak past dit plaatje evenzeer als latex handschoenen, dweil en vloerzeep.

Je kan deze recensie ook hier lezen op Indiestyle.

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.