06 januari 2012

Bookers


Via een lange omweg op Goodreads, waar ik de ene Annelies verwarde met een mij toen eigenlijk nog onbekende Annelies, stuitte ik op Bookers, een radioprogramma van Radio Scorpio (uit Leuven). Want Annelies (die ik intussen een tikje beter heb leren kennen...) werkt daaraan mee. Bookers is een programma dat muziek en literatuur met elkaar verbindt, op een wel heel toffe wijze.
In elke uitzending staat één boek centraal, dat samen met een studiogast(e) (die bovendien een illustratie maakt, als ik het goed begrepen heb...) uitvoerig toegelicht wordt. Er wordt gestart met een fragment uit het boek, en daarna wordt dieper ingegaan op thema's uit het boek, de schrijver,... Bij elk stukje van die bespreking hoort ook wat muziek, en de makers van het programma grabbelen daarbij uit een ton met wel erg goeie muziek. Elk lied is gekozen als illustratie bij het thema, en zo krijgen we een mooie mix van een boekenprogramma met uitstekende muziek.

Het programma is elke woensdag van 19u tot 20u te beluisteren op
Radio Scorpio (106.0 FM in de regio Leuven) of via internet : http://www.radioscorpio.be/luister
Oudere afleveringen zijn ook te beluisteren
hier, en we raden uw alvast de afleveringen over High fidelity (Nick Hornby), Into the wild (Jon Krakauer) en On the road (Jack Kerouac) van harte aan...
Vanaf komende woensdag start een nieuwe reeks !

2 opmerkingen:

Lies zei

Heb je al gehoord van 'Uitgelezen', de maandelijkse (gratis) boekenavond met muziek in de Vooruit? Dat lijkt me wel iets voor jou.

Sven zei

Dat ken ik zeker, maar het is me nog niet gelukt eens een aflevering bij te wonen. Laten we zeggen dat het voorlopig nog op mijn to-do-lijstje blijft staan... ;-)

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.