23 februari 2009

Pop Poll

Gisteren ben ik voor de tweede naar Humo's Pop Poll de luxe geweest in het Sportpaleis in Antwerpen. En het is met een gemengd gevoel dat ik terugkwam. Natuurlijk waren er plezante momenten (The Stig die Herman uit Van vlees en bloed bleek te zijn) en opzwepende muziek (dEUS, The Clement Peerens Explosition), was er humor (Philippe Geubels heeft wel wat en de Neveneffecten hebben al bewezen dat ze wat in hun mars hebben). En dat we tussendoor (met dank wellicht aan hoofdsponsor Belgacom TV) hoogtepunten te zien kregen van de topper tussen Anderlecht en Standard gaf een bijzonder sfeertje.

Anderzijds waren er ook ergermomenten : Jasper Erkens met een erbarmelijke cover van Crazy (van Gnarls Barkley) die het niveau van de puber-voor-de-webcam-met-gitaar YouTube-filmpjes niet oversteeg, Erik Van Looy die won als "bekwaamtste TV-figuur binnenland" (bekwààmste ? Iemand al eens gezien hoeveel bloopers hij maakt, hoe snel hij in dialectklanken vervalt, hoe hij vaak hetzelfde zegt -"t is gebeurd"- ? Zet om het even wie in zo'n populair programma en de mensen denken dat het de bekwaamste presentator is... ; zijn medaille voor zijn film is dan weer wel redelijk verdiend, al haalt hij natuurlijk niet het niveau van There will be blood en No country for old men om maar 2 andere films van het voorbije jaar te noemen...), de flauwe grappen van Guy Mortier (ooit nochtans wel een gevat man).
Voor de pauze kregen we ook iets teveel van hetzelfde met Tom Helsen, Novastar (met een verkrampt bewegende, lelijk geklede Joost Zweegers) en Milow die allen in hetzelfde muzikale vijvertje vissen en met Absynthe Minded dat in die sfeer zijn muziek niet echt ten volle wist over te brengen, een contrabasspeler genaamd Maximus (wie ? en wat kwam die in hemelsnaam doen ?) en de tegenwoordig alomtegenwoordige pr-machine/pispaal Bart De Wever, de man die begrepen heeft dat opdagen als je verkozen wordt in de categorie "wie wil je NIET uit de kleren zien gaan?" ook electoraal interessant kan zijn (Yves Leterme, die rancuneuze ex-premier die zowel bekwaamste politicus -què????- als lul van het jaar als ergerlijkste politicus was, kwam -uiteraard- niet : in tegenstelling tot De Wever weet hij NIET om te gaan met "kritiek" en deze om te buigen tot een unique selling proposition in Vlaanderen : de underdogrol).
Na de pauze kregen we meteen de ferme lap genaamd Clement Peerens (oersimpele rockriffs overgoten met de meest macho-vrouwonvriendelijke teksten -hedde last van au ormonen, zijn ze weer es uit balans ?- en over-the-top sterattitude), en met de onthulling van The Stig (verrassendste moment van de avond : Herman ik zen nogal nen keirel, met maai kunde lachen) zat de vaart er steeds meer in tot we als afsluiter een mooi mini-concert kregen van dEUS, een groep die staat als een huis, en die ook Suds & soda inpassen in hun huidige sound...
Ik weet niet of ik ooit nog ga (er was iets teveel negatiefs in de balans), maar de momenten die wél pakten, wel, die pakken ze me niet meer af...

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.