07 juni 2018

Wooden Shjips


Het is alsof je aan het verdrinken bent in een psychedelische zee, of nee: oceaan, en enkel Wooden Shjips je een kan redden door de reddingsboei die je ze toegooien door temidden het geklost van sterk stromende gitaren hun zang aan te bieden. Er kan dus weinig twijfel over bestaan: V. is een plaat geworden waarin je alles wat je weet over psychedelica samen kunt observeren in de kleine ruimte van slechts zeven songs.
Om elk gevoel van richting niet kwijt te raken, is Wooden Shjips zo goed geweest voor voldoende variatie te zorgen. Waar Eclipse en In the fall nog beginnen als typische psychrocksongs, merken we een lichtvoetige noot in Red line, wat ingebouwde rust in Already gone, start Staring at the sun met een lichte echo van Suspicion van Toy en is Ride on zelfs een ballad geworden waarop de zang galmt alsof je de laatste slow in een halflege trouwzaal meemaakt.
Het viertal uit San Francisco heeft een heel zomerse plaat afgeleverd waarin je, wanneer het zwembad afgesloten wordt, toch nog die verkoelende duik kan nemen die je nodig hebt om straks te kunnen slapen.  

Beluister hieronder het volledige album:

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.