21 september 2015

Leffingeleuren 2015 (zondag)


Ook zondag gingen we voor een beperkt maar haalbaar programma, en dat betekende uiteindelijk twee optredens. Gelukkig waren die beide goed: één zoals verwacht, één onverwacht.


Vorig jaar startte Het Zesde Metaal op Leffingeleuren hun tournee naar aanleiding van het toen nog te verschijnen Nie voe kinders, en zoals aangekondigd werd op het podium, was de cirkel daarmee rond. Het begon nochtans wat vervelend, met problemen met de microfoon van zanger Wannes Capelle. Hoewel hij er een beetje geïrriteerd door raakte, groeiden hij en zijn kompanen doorheen het optreden... 

Setlist:
 1. Genezen
 2. Nie voe kinders
 3. In den plaaster
 4. Dag zonder schoenen
 5. Benauwd
 6. Zet mie af
 7. Ip min knieën
 8. Niets doen is geen optie
 9. Gie, den otto en ik
 10. Verhus
 11. Ier bie oes
 12. Ik haat u nie
 13. Toe nu maar

We pikten ook nog een deel van het optreden van Condor Gruppe mee. Dit Antwerps collectief bevat muzikanten uit Flying Horseman, Hitsville Drunks en Creature With The Atom Brain. Het eerste kwartier van hun show bestond uit een ode aan Moondog, die geëerd werd op deze editie van Leffingeleuren. De zeven muzikanten brachten zowel in dit deel als in bij hun eigen nummers een opzwepende mix van allerlei genres, diep geworteld in de psychedelica van de jaren 70, krautrock en filmscores uit de jaren 60 en 70.

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.