08 februari 2010

Huisconcert : Adam Arcuragi

Ik veronderstelde dat je voor huisconcerten in je woonkamer alvast een grotere living nodig hebt dan de mijne, maar gisterenavond bleek bij in een erg kleine huiskamer in Gent dat zoiets allerminst een vereiste is voor huisconcerten met internationale artiesten.
Als afsluiter van hun tournee traden daar Adam Arcuragi en zijn Lupine Choral Society op, met in het voorprogramma de Duitse singer-songwriter Fabian Simon.


Eerst speelde Fabian Simon zijn liedjes, waarin vooral bij aanvang de humor opviel (naast de moeilijkheden die hij toch bleek te hebben om muzikaal een goed niveau te halen). Met o.m. een naar eigen zeggen Slayer remix van To whatever question the answer is love (waarin hij love verving door een grommend blood) en grappige teksten kreeg hij alvast de lachers op de hand, al moest je na 25 minuten besluiten dat langer té lang ware geweest.
Na een kwartiertje pauze kregen we dan Adam Arcuragi te horen met diens band, waar Fabian als gelegenheidsgast deel van mocht uitmaken. De intimiteit van zo'n concert (met 5 muzikanten en een handvol toehoorders in een kleine woonkamer : dan zit je sowieso ongeveer op elkaars lip) leidt haast automatisch tot heel wat gegrap, interactie tussen artiest en publiek en een sfeer waarin de liefde voor de muziek doorheen alles voelbaar is. Met voornamelijk songs uit zijn vorig jaar uitgebrachte album, I am become joy, wist Adam Arcuragi iedereen te boeien en wie hem nog niet eerder had gehoord, te overtuigen. Een kleine wijziging in de setlist zorgde ervoor dat we het verhaal te horen kregen van het Kerstbestand in de Eerste Wereldoorlog (Adam bekende een soort history nerd te zijn) in het mooie en speciaal aan ons opgedragen The Belgian. En uiteraard werd de set afgesloten met het volgens mij nog steeds allerbeste nummer van deze man : Bottom of the river.


Zoveel schoonheid vroeg om een bisronde, en daarin werden we getrakteerd op de klassieke folksong Goodnight Irene, die we ook allen mochten meezingen.


Zowel de setting als de artiesten zorgden alvast voor een adembenemende en genotsvolle concertervaring...

4 opmerkingen:

kleine zei

Is dat in Villa Drashhoek? Dat is ook bij Dampoort en heeft ook een zot volgeplakt interieur.

Sven zei

nee, denk het toch niet : villa drashhoek ken ik niet, maar dit is gewoon bij Kris thuis...

voetvolk zei

Gedag
Op de myspacepagina van Damien Jurado zag ik dat die in september een huisconcert speelt in Gent. Ik weet dat het niet de gewoonte is om mezelf daar uit te nodigen, toch ben ik nu op zoek naar de personen die dat organiseren. Kan iemand me hier op weg helpen?

bert.

Sven zei

Hij speelt dan een huisconcert in de Wespstraat. Je kan op Facebook lid worden van de groep "Huisconcerten Wespstraat" en dan word je uitgenodigd. Je moet dan reserveren. Ik vrees wel dat je al te laat bent (volgeboekt), maar je kan je wel nog op een wachtlijst laten plaatsen dan, en zo ben ik toch ook al alsnog binnengeraakt...