11 maart 2010

Bookcrossing

In de Nederlandse Man bijt hond zat gisterenavond een item over bookcrossing. We zagen een jonge vrouw die boeken vrijliet op allerlei plaatsen. Het gaat om boeken die ze zelf al gelezen heeft en die ze uit haar boekenkast vrijlaat om plaats te maken voor nieuwe boeken. Deze jonge vrouw schiep er plezier in om originele locaties te zoeken waar ze boeken dan achterlaat. Zo zagen we hoe ze een boek met als titel De beek achterliet, in een waterdichte plastic tas, op een beekje in een stadspark, wegdrijvend naar een volgende, nog onbekende lezer.


Het boek wordt geregistreerd op een (in dit geval Nederlandse) website van BookCrossing, en ze vermeldt waar, wanneer, hoe,.. ze het vrijliet en de vinder kan dan later eventueel ingeven waar hij het boek gevonden heeft, wat hij ervan vond,...

Ook in België is er een bookcrossing-site (net zoals heel wat Amerikaanse, Europese,... landen). Leuk is alvast dat boeken op deze avontuurlijke manier een tweede, derde, vierde,... leven leiden en je dus onbekende blij kan maken met wat jou zelf ook plezier verschafte.

1 opmerking:

Moriquen zei

Bedankt voor dit leuke kleine item over bookcrossing. Geweldig dat steeds meer en meer mensen bookcrossing leuk beginnen vinden. Ikzelf doe het al twee jaar en heb boeken die op eigen houtje tot in bvb. Amerika (http://www.bookcrossing.com/journal/6292881), Portugal en Nederland (http://www.bookcrossing.com/journal/7237932) zijn geraakt!!

Maar ook in de klas is bookcrossing een hit, leerlingen vinden het idee maar al te leuk om aan mee te werken! :D