18 december 2020

Thee Oh Sees


In een jaar als 2020 kan ik me voorstellen dat je ten einde raad je heil zoekt in geestesverruimende middelen, maar blijkbaar vonden de Amerikanen van Thee Oh Sees (tegenwoordig volgens sommigen Osees, of gewoon Oh Sees, en met alvast een hoop namen in hun geschiedenis) een voorraad waar je volledige hippiecommune mee zoet kan houden gedurende een hele lockdown. Alleen al de hoes van Panther rotate wekt verwachtingen van psychedelische trips en met songtitels die doorgaans eindigen op het woord "experiment" hou je als luisteraar je hart vast.

In feite is dit album een remixversie van het eerder dit jaar uitgebrachte Protean threat (dat ik ten tijde van zijn release gemist heb) en zou je deze plaat een beetje kunnen vergelijken met wat Primal Scream ooit deed met Vanishing point. De Schotten brachten kort nadien het dubremixalbum Echo dek uit, waarop alle songs herwerkt waren. Op eenzelfde wijze experimenteert het vijftal onder leiding van John Dwyer rustig verder met die songs en het resultaat is een bevreemdende en alle kanten op stuiterende ervaring. Want hoewel hier best interessante bewerking ten berde gebracht worden, boet het album door die verregaande experimenteerdrift natuurlijk in aan samenhang.

Laat u als luisteraar overweldigen door de onwereldse sfeer van deze plaat en wanneer u daarmee klaar bent, luister dan ook eens naar een hoop andere platen uit hun oeuvre. De Californiërs verdienen dat.

Je kan deze plaat hier kopen via hun Bandcamp-pagina en alvast hieronder beluisteren:

Geen opmerkingen: