02 december 2020

Scott H. Biram


Dat de blues nog leeft in Vlaanderen, bewees Tiny Legs Tim net met zijn nieuwe plaat. Hoeveel des te meer is het genre dan nog springleven in de VS: mochten daar nog twijfels over zijn, slaat Scott H. Biram die in spaanders met Fever dreams, zijn elfde album intussen al. Hij gaat daarbij niet licht om met het oude genre en dat is niet nodig want fragiel is het allerminst. 

Net als The Jon Spencer Blues Explosion durft Biram de muziek onbevangen tegemoet treden en laat hij die vuil, ruig en afkomstig uit de achterbuurt klinken. De gelijkenis met deze band is treffend op Hobo jungle en Monkey David wine. Evenzeer horen we, tot onze verbazing, zowaar echo's van de Achterhoekse band Normaal (Oerend hard) in Hallelu. De lo-fi aanpak wordt ook gehuldigd in het prachtige Drunk like me.
Toch is het niet al beuken wat de klok slaat. Op Highway kind weet de man met evenveel gemak te ontroeren.

Scott H. Biram heeft alweer een pareltje toegevoegd aan zijn discografie en blijft zo één van mijn favoriete onbekende parels. Dit keer neemt hij ons weer mee in het warme, gloedvolle geluid van bluesrock en met hem aan de zij is het er goed toeven.

Beluister hieronder het volledige album, dat je hier kan kopen via zijn Bandcamp-pagina:

Geen opmerkingen: