14 november 2020

Lambchop


Zes songs slechts telt Trip van Lambchop, maar die zijn wel goed voor bijna veertig minuten schoonheid zoals we die van Kurt Wagner gewoon zijn. Meer zelfs, hij lijkt een tandje bijgestoken te hebben.

Zo is opener Reservations, meteen goed voor 13 minuten, een song die rommelig klinkt én tegelijk drijft op een mooie, helder klinkende piano. Er zit afwisseling in de song tussen rustige momenten en vollere episodes met zang. In feite is het tweede deel één langgerekte outro, die je weliswaar aan de stoel gekluisterd houdt want je verwacht elk moment dat er alsnog terug van wal zal gestoken worden. Where gras won't grow is een typische Lambchop-song die rustig meandert, lappen country meevoert in zijn kalme stroming en waarin de vocalen als die van niemand anders kunnen klinken dan van Kurt Wagner. Het is een combinatie die tot aandachtig luisteren dwingt.

Daarna word je wakker geschud door het stevige Shirley, een nummer dat zowaar een radiohit zou kunnen worden in de juiste omstandigheden en op het juiste moment. De country-twang keert volop terug in Golden lady en later ook nog in afsluiter Weather blues. Dan hebben we tussendoor nog Love is here and now you're gone gekregen, zowaar een vrolijk klinkend liedje dat ook al lonkt naar de radio. 

Beluister hieronder het volledige album, dat je hier kan kopen via de Bandcamp-pagina van de band:

Geen opmerkingen: