05 oktober 2020

Elvis Perkins


Elvis Perkins, een Amerikaanse multi-instrumentalist, heeft met een Creation myths een plaat uit die Britser klinkt dan de meeste muziek die ons van over het Kanaal komt aanwaaien. Het levert een heel bijzonder folkalbum op dat heel retro klinkt en me heel vaak aan The Kinks doet denken. 

Zelfs de vocalen lijken op die van Ray Davies in songs als See monkey, Promo en See through. Het is die mengeling van pastorale folk en Kinksmelodieën die de grootste aantrekkingskracht vormt van dit album, al toont de New Yorker dat hij nog meer troefkaarten in zijn mouw heeft: I know you know heeft die typische country-twang en afsluiter Anonymous heeft in het tweede deel plots een muzikale verrassing in petto.

De pastorale folk was nadrukkelijker aanwezig op I aubade, zijn vorige plaat (als we de soundtrack voor The blackcoat's daughter niet meetellen), waarop hij trouwens soms ook een beetje klonk als Connan Mockasin. Dat album was minder toegankelijk dan dit en de balans zit hier beter waardoor je terecht kan stellen dat Perkins in de vijf jaren tussen beide platen toch wel een mooie progressie maakte.

Beluister hieronder het album dat je hier kan kopen via zijn Bandcamp-pagina:

Geen opmerkingen: