18 september 2020

Motorpsycho


Voor een stevige lap classic rock schrikken ze bij Motorpsycho niet terug. Dat blijkt eens te meer op The all is one, hun tweeëntwintigste studio-album. De Noren houden zich opnieuw niet in en trekken alle registers open, daarmee de hoogdagen van onder meer Yes evocerend.

Halfweg het album krijgen we zelfs een waar vijfluik aangeboden, N.O.X., waarin de gitaren als waren het free-jazzmuzikanten elk hun weegs mogen gaan, waarop de synthesizers daar doorheen melodieën weven en waarop de drums en bas een strakke groove vasthouden om dat alles een stevige voet op de grond te laten behouden. Evenzeer zijn we te spreken van de titelsong die het album opent en van The same old rock (One must imagine Sisyphus happy) dat zo op het onvolprezen Waalse openbare station Classic 21 zou kunnen. Echo's van vroege Genesis duiken op, onder meer in Dreams of fancy

Het hele album beslaat bijna anderhalf uur en dat alleen al illustreert hoezeer het trio met stevige handen de muzikale uitdaging aanpakt om platen te maken die staan als een huis en die je meevoeren in een rockuniversum dat diepgeworteld is in de jaren zeventig.

Beluister hieronder het volledige album:


Geen opmerkingen: