23 augustus 2020

Nas


Terwijl het alweer wachten is op de steeds maar weer aangekondigde en uitgestelde release van het nieuwe album van Kanye West kunnen we ons gelukkig laven aan een nieuwe plaat van een oudere hiphopheld. Nas serveert ons deze week immers King's disease en dat is spek voor mijn bek, zo blijkt. 
Voor we ons op de muziek concentreren toch even over de mooie hoes: een schilderachtig tafereel met knalrode engelen rond een troon met aan de voeten ervan een stilleven zoals de beste schilder het eerder al voordeden, je ziet het niet elke dag in de platenwinkel. Het is alvast één van meest opvallende platenhoezen die ik dit jaar al zag.
Nas weet op deze plaat te hinkelen tussen de sound van Illmatic, zijn meesterwerk uit 1994, en een modernere sound waardoor hij nog steeds mee wil kunnen met de jonge honden in het genre. Dat hoor je bijvoorbeeld op All bad, waarop Anderson .Paak een mooie gastbijdrage levert en zijn jazzy stem mooi aansluit op die Nas zelf. Een andere geweldige song op deze plaat is 10 points, waarop de namen van basketlegendes LeBron James, Michael Jordan en Kobe Bryant in het rond vliegen. Hier heeft de New Yorker geen gasten nodig om zijn song tot op eenzame hoogten te laten uittorenen. Hetzelfde geldt voor Ultra black, de single die onlangs uit het niets opdook en waarin Nas zijn trots op zijn huidskleur bekendmaakt.

Luister hieronder naar het volledige album:

Geen opmerkingen: