15 juni 2020

Flying Horseman


Het lijkt erop dat Bert Dockx met Flying Horseman stilaan in Vlaanderen een genre op zich vormt. Ook op Mothership is zijn gitaarspel heel herkenbaar. Toch is dit geen herhaling van het succesverhaal van de vorige platen, dat maakt opener Citizen al meteen duidelijk dat een beetje doet denken aan Magnus, de samenwerking van Tom Barman (dEUS) en CJ Bolland.
De overstuurde gitaren blijven eveneens achterwege op Flare en wie het hele album tot zich neemt, zal merken dat dit wellicht het meest toegankelijke is dat de Antwerpse band al uitbracht. Die toegankelijkheid gaat gelukkig niet ten koste van de kwaliteit, dit blijft een bijzonder mooie plaat. Het rustige Where do you live is zo'n nummer dat je 's avonds net voor het slapengaan nog eens wil beluisteren. En Secrets gaat dan weer zo frenetiek te keer dat je jezelf zowaar ziet dansen in gedachten. 
Met Mothership heeft Flying Horseman niet voor de evidente weg gekozen zonder zichzelf te verloochenen. Het is alweer een mooi hoofdstuk geworden aan hun uitbreidende oeuvre.

Beluister hieronder het volledige album:

Geen opmerkingen: