26 juni 2020

Ella Van Der Woude


Ella Van Der Woude is een Zwitsers-Nederlandse componiste die al enkele soundtracks op haar palmares staan heeft. In een klein appartement in Amsterdam, waar ze het merendeel van haar carrière al woonde, nam ze Solo piano op, een verzameling songs waarmee ze met enkel een piano de essentie en de details van die woonst wou vatten.
Het levert pianostukken op die nu eens vrolijk klinken (Prélude au réveil d'une ville), dan weer lichtjes dreigend (Fear of sleep) of intimistisch (Sol mineur). Drops doet filmisch aan, Low verkent de diepten van piano en ruimte en Adieux is als een synthese met op de achtergrond omgevingsgeluiden waardoor de ruimte van de kamer opengebroken wordt.
Voor wie pianomuziek weet te waarderen, is deze plaat zeker de moeite waard. Het is als een klein juweeltje, niet opzichtig noch erg duur maar wel waardevol en al snel beladen met emotionele waarde.

Je kan deze plaat hier bestellen via de website van Snowstar Records of hier via hun Bandcamp-pagina en alvast hieronder beluisteren:

Geen opmerkingen: