13 juni 2020

Dav Dralleon


Van Dav Dralleon had ik nog nooit gehoord tot ik toevallig op een website zag dat zijn platen in die specifieke winkel terug in stock waren. Uit pure nieuwsgierigheid zocht ik hem eens op op Spotify en nu mag de Fransman zich verheugen in aandacht voor zijn EP Everflame, uit sinds februari.
Over de artiest zelf is weinig bekend, wel dat hij één van de opkomende namen is in de darksynth, een genre binnen de synthwave dat meer metalinvloeden herbergt en ook een fascinatie voor horrorfilms gemeen schijnt te hebben. Als ik het op basis van deze EP zou moeten beschrijven, hangt her ergens tussen de dance van Boom Boom Satellites of Tekton Motor Corporation zonder de autogeluiden, een opbeurender versie van Front 242 en Ministry in. Synthesizers overheersen uiteraard het geluid, dat erg vol klinkt en een soort bombast incorporeert die het ongetwijfeld live erg goed doet.
Sword ov Saturn lijkt dan wel op bijna identieke manier te starten als opener Horizon set ablaze maar hier horen we meer verknipte geluiden alsof Aphex Twin af en toe ook eens aan knopje draaide. Ad astra klinkt donkerder, dreigender en meer ingehouden en is daarmee de stilte voor de storm genaamd Ultra knight. De titelsong mag afsluiten en daarin trekt Dav Dralleon eens goed alle registers open. Het enige wat je als luisteraar kan doen, is het allemaal over je heen laten komen en de zeveneneenhalve minuut uitzitten, verstand op nul en dansbenen op automatische piloot.

Je kan deze EP hier kopen op zijn Bandcamp-pagina en alvast hieronder beluisteren:

Geen opmerkingen: