31 mei 2020

Bolt Ruin


Visueel wordt heel goed weergegeven hoe de muziek van Bolt Ruin verknipt en herplakt werd tot een heel andere vorm op Obriultn, de plaat waarop Brecht Linden (alias Bolt Ruin) zijn songs onder handen neemt en laat nemen. Het levert een indrukwekkend en magistraal album op.
Opener Obruiltn is het resultaat van zijn eigen knip- en plakwerk en klinkt als de soundtrack bij een dystopische nachtmerrie tegen een industriël, verlaten en totaal onmenselijk gemaakte achtergrond. Maar ook de andere artiesten die door de Gentse Limburger uitgenodigd werden, verknippen de songs tot een bevreemdende geluidsbrij die zowel onbegrijpelijk als schoon klinkt (hoe contradictorisch dat ook moge lijken). Die schoonheid kan je bijvoorbeeld heel goed proeven in Enginsess dat door Piano Princess met (uiteraard) een piano aangevuld wordt waardoor een mooi contrast ontstaat. Erg lichamelijk klinkt dan weer wat Fausto Mercier uitrichtte op Bearwitness
De zes songs, samen goed voor bijna een half uur verbijsterende muziek, vormen een breedwaaierend palet van de mogelijkheden die het verknippen en plakken van songs heeft en die rijkdom is er om te koesteren.Beluister deze plaat hieronder. Je kan ze ook hier kopen bij Consouling, dat de plaat op label Circuits uitbracht:

Geen opmerkingen: