19 april 2020

The Secret Sisters


Eén van de beste films van Ethan en Joel Coen is voor mij toch O brother where art thou?, dat lichtjes gebaseerd is op de Odyssee van Homeros. Herinner je de scène wanneer de drie ontsnapte bandieten nabij de rivier gelokt worden door verleidelijk, hemels vrouwengezang? Ik kan telkens volop genieten van die harmonieuze samenzang in Didn't leave nobody but the baby, gebracht door Emmylou Harris, Alison Krauss en Gillian Welch.
Daarin deden sommige songs op You don't own me anymore van The Secret Sisters in 2017 denken: Tennesse river runs low en Mississippi. Zulke geweldige songs die er meteen uitspringen, zijn er jammer genoeg niet te vinden op opvolger Saturn return. Toch verdient de plaat zeker niet om er zomaar aan voorbij te gaan.
Het begint alvast mooi met Silver, een song die bijna onmerkbaar gedragen wordt door een voortjakkerend ritme en waarin de hoofdrol als vanouds naar de samenzang van de zusjes Rogers. Laura en Lydia kiezen op dit album vaak voor meer ingetogen nummers en dat maakt het geheel dit keer wat rustiger, maar de opener bewijst dat ze niet onderschat mogen worden. Verdere hoogtepunten zijn er genoeg: het poppy Hand over my heart, het smachtende Nowhere, baby en de werkelijk prachtige afsluiter Healer in the sky

Beluister hieronder het volledige album:

Geen opmerkingen: