18 april 2020

T E Morris


Dat het vreemde tijden zijn, hoef ik niemand te vertellen. Zeker voor kwetsbare mensen is deze periode lastig omdat de verhoogde isolatie nét ingaat tegen hulpbronnen die ze nodig hebben om in het leven overeind te blijven. En ook muzikanten en andere artiesten blijven daarbij niet gespaard. Nog los van de bekende doden die de laatste maand aan COVID zijn overleden, zijn mentale problemen niet zeldzaam onder creatieve mensen. We weten immers dat die creativiteit vaak te maken heeft met een verhoogde gevoeligheid voor de wereld rondom hen (en voor hun innerlijke gevoelswereld) en dat is een medaille met twee kanten.
T E Morris, bekend (nu ja, wat heet bekend?) van Her Name Is Calla, is zo'n artiest die het voorbije half jaar hard moest werken om persoonlijke, mentale problemen te overwinnen. En in volle arbeid werd hij geconfronteerd met een plotse gedwongen isolatie in zijn eigen huis, met ongemak en angst het nieuws volgend.
Om zichzelf staande te houden besloot hij elke dag een song te maken en die te verzamelen op zijn Bandcamp-pagina, onder de titel Isolation songs//March. Het resultaat is een verzameling doordringende songs die 's mans onmiskenbaar talent nogmaals aantonen en teksten laten horen (je kan ze vinden bij de songs) die bijzonder persoonlijk en diepgaand zijn.

Je kan deze verzameling hier als een digitaal album kopen (aan een zelfgekozen prijs) en alvast hieronder beluisteren:

Geen opmerkingen: