15 maart 2020

Missy Sippy All Stars


Wie wil weten hoe vitaal de blues dezer dagen nog is, kan twee dingen doen (in werkelijkheid vast nog veel meer dan twee): naar de Gentse Missy Sippy afzakken of Missy Sippy All Stars Vol. 1 beluisteren, de compilatie met artiesten die in datzelfde Gentse muziekcafé live spelen.
De Missy Sippy All Stars zijn een twintigtal muzikanten verenigd rond Tiny Legs Tim, de jonge Gentse blueszanger die de laatste jaren steeds meer furore maakt en al enkele prachtige albums uitbracht. In de studio namen ze twaalf songs op die de sfeer van de Missy Sippy naar onze huiskamer moeten brengen. En dat is een geluk, nu de Missy Sippy zelf doro de coronamaatregelen even dicht is.
Het begint alvast uitstekend met Don't you mind people grinning in your face met Simon Raman. Het is het soort bluesrocksleper dat niet zo over the top hoeft te gaan als de hits van Gary Moore om de sfeer erin te brengen. Heerlijk jazzy klint Ride through the rain (met Olivier Vander Bauwede) terwijl Something's got a hold on me (met Naomi Sijmons) zo smachtend klinkt dat je deelgenoot wordt aan haar gevoel. Hoewel de plaat eigenlijk enkel steengoeie songs bevat, kies ik toch een paar hoogtepunten. Zo is er Lawday mama (met Matis Cooreman van Bluebird), een lekker swingend nummer, of uiteraard Cold turkey (met Tiny Legs Tim op de voorgrond), of de stomende, zwetende cover van Little red rooster waarop Matt T Mahoney alle aandacht mag opeisen. 
Want als er nog één grote verdienste is die dit album mag claimen, is het wel dat je hier kan kennismaken met tal van uitstekende bluesmuzikanten uit onze eigen contreien, waarvan de meesten (nog) niet zo'n naamsbekendheid hebben en die hier uitstekende promokansen krijgen. Gezien al die pluspunten, zou het bijna schandalig zijn indien u deze plaat niet gauw bestelt...

Beluister het volledige album hieronder:

Geen opmerkingen: