28 maart 2020

If Anything Happens To The Cat


Mijn hometown Gent is al zolang ik leef een belangrijke verzamelplek voor interessante artiesten. Heel wat gewaardeerde en zelfs succesvolle muzikanten zagen hun carrière daar een start nemen en telkens weer opnieuw duiken weer nieuwe namen op die uw aandacht meer dan waar zijn. Niet geheel nieuw maar ook niet zo bekend, is If Anything Happens To The Cat. Zelfs op deze blog kwamen ze al eens aan bod (hier).
Nu is dus een opvolger voor de toen besproken plaat en Kingdom of roots volgt een bewust gekozen pauze om te bezinnen. De post-rockformatie speelt nog steeds leentje-buur bij andere genres zonder de samenhang uit het oog te verliezen. Het resultaat is een plaat die meer dan de voorganger terug lijkt te grijpen naar de roots (pun intended). Toch hoef je niet te vrezen voor een blok graniet te staan. Een rustpunt als Aloha from heaven maakt deze schotel op ons bord lekker verteerbaar. Ook Crown shyness brengt rust, met een zang die erg Engels aandoet. 
Zelf hou ik nog het meest van de nummers waarop de post-rockkaart schaamteloos en voluit getrokken wordt: Origami armies of afsluiter Snowglobe citizen, dat nog eens alles uit de kast haalt om deze plaat met een climax af te sluiten.

Je kan deze plaat hier kopen op hun Bandcamp-pagina en alvast hieronder beluisteren:

Geen opmerkingen: