22 januari 2020

Holy Fuck


Ik was blij verrast met het nieuwe album van Holy Fuck. Deleter is immers een plaat die je de dansvloer opjaagt maar tegelijk ook wérkt in de living. Hoogtepunt is het aan Donna Summer en Giorgio Moroder (I feel love) schatplichtige Moment. Je wordt er instant blij van en de song werkt dusdanig naar een climax toe dat het me niet eens zou verwonderen als hier en daar iemand klaarkomt tijdens het luisteren. 
Maar ook in de andere nummers laten de Canadezen horen dat ze op hoofd én benen mikken en dat ze intussen al heel goed weten hoe ze raak moeten schieten ook. Hun vijfde album straalt een joie de vivre uit die de dansvloer in een parelwit strand omtovert in mijn fantasie. En wat te denken van de samenwerking die deze plaat sieren: Nicholas Allbrook (frontman van Pond) verleent Free gloss een onmiskenbaar psychedelische toets, Alexis Taylor (Hot Chip) slingert ons allen even terug naar de vroege jaren 2000 in opener Luxe en Angus Andrew (Liars) lijkt ergens vanop de achtergrond Deleters van vocalen te voorzien. 
Met Deleter weet het viertal de roos beter te vinden dan wereldkampioen darts Peter Wright. Van het ietwat duistere San Sebastian tot het bezwerende Endless, telkens weet Holy Fuck ons te verblijden.

Beluister hieronder het volledige album:

Geen opmerkingen: