28 januari 2020

Eminem


Hi! My name is: wat een openbaring was dat toch in 1999. In een aflopende eeuw stond een blanke hiphopartiest op die het viriele van de West Coast combineerde met flow en rhymes waar velen versteld van stonden en een attitude die geen heilig huisje overeind liet staan. Eminem zou in de jaren erna hits blijven scoren, met hulp ook van de peetvader van Los Angeles County (en meer bepaald Compton), Dr. Dre.
Hoewel hij de voorbije jaren nog wel platen uitbracht, bleken de media hun belangstelling, die ooit gigantisch was geweest in de hoop de keet die hij wist te schoppen niet te missen, verloren te hebben. Misschien komt daar met Music to be murdered by verandering in. Een blik op de tracklist verraadt alvast dat intussen bijna vijftigjarige rapper koos voor samenwerkingen met wel heel diverse artiesten, van Ed Sheeran over Skylar Grey tot Anderson .Paak
En hoe zit het nu met de songs, hoor ik u al vragen.Wel, al zijn die niet allemaal van even hoog niveau, we kunnen zeker niet klagen. Laat u meevoeren de wel zeer vloeiende flows en rhymes samen met de vorig jaar overleden Juice WRLD op Godzilla, luister naar eens te meer ontluisterend persoonlijke ontboezemingen in Stepdad en Marsh maar de beste song is toch wanneer hij samen met Royce Da 5'9", Black Thought (van The Roots), Q-Tip (A Tribe Called Quest) en Denaun het vat opentrekt genaamd Yah yah. Het begint al met een "interpolatie" van de "yah yah yah" uit Busta Rhymes' Woo hah!! Got You All In Check (op diens The coming). Verder zit dit nummer vol energie en de rhymes tuimelen net als de gasten over elkaar waardoor dit erg vol en opwindend klinkt.
Bij de minpunten reken ik zeker ook Those kinda nights waarop Ed Sheeran zichzelf mag zijn en bewijst dat in wat voor song hij ook zingt, hij altijd op dezelfde manier voor het voetlicht treedt, en Little engine dat toch net iets te weinig om het lijf heeft.


Beluister hieronder het volledige album:

Geen opmerkingen: