18 januari 2020

DeWolff


"50,000,000 Elvis fans can't be wrong": er is amper betere (en meer legendarische) reclame voor een album denkbaar. In de buurt komt DeWolff op hun nieuwe album Tascam tapes, waarop de hoestekst luidt: "This is DeWolff's new album. It was recorded on the road for less than $50. But it sounds like a million bucks!"
Die 50 dollar verwijst naar de kostprijs van de stokoude Tascam viersporen-cassetterecorder die de band op tournee kocht en waarmee ze onderweg songs opnamen. Twaalf daarvan, samen goed voor iets meer dan een half uur opzwepende muziek, vormen dit fijn album. Er wordt gedrasduind door soul, disco, funk, blues en rock dat het een lieve lust is en de plaat stuitert dan ook meer kanten op dan Tijgetje na een suikerboost. De Nederlanders mogen dan wel gekozen hebben voor vrij primitieve opname-apparatuur, de songs klinken allesbehalve rommelig noch goedkoop. Absoluut hoogtepunt is voor mij Nothings's changing. Het lijkt wel alsof Beck en The Black Keys een namiddag hebben zitten jammen, het resultaat om onbegrijpelijke redenen weggooiden en het toen opgepikt werd door dit drietal. Let if fly komt overigens dicht in de buurt, al bevat het iets meer deep funk. 
Voor 50 dollar een plaat van dit kaliber opnemen is inderdaad een prestatie om zeer trots op te zijn. Ik vermoed dat dit plaatje nog wel menige uurtjes door mijn luidsprekers zal schallen.

Beluister hieronder het volledige album:

Geen opmerkingen: