07 november 2019

Vetiver


Al sinds 2004 laat Vetiver met enige regelmaat platen op de wereld los die gekenmerkt worden door pretentieloze pop, vaak met nostalgische elementen zomaar weggelopen uit de seventies. Die pop is vermengd met folk en levert een relaxte sound op.
Ook Up on high bewandelt diezelfde weg. Het kitscherige dat soms nadrukkelijk aanwezig was op vorige platen is dit keer wat achterwege gelaten en de folkkaart wordt wat meer getrokken maar voor de rest is het vooral wat we van het vijftal uit San Francisco gewoon zijn. Mooie momenten zijn er genoeg: het lekker up-tempo Swaying, het aan de rustige Neil Young -maar dan poppier- herinnerende Hold tight en Wanted, not asked zijn voorbeelden, die niet toevallig allemaal een iets hoger tempo voeren. Maar ook A door shuts quick weet te raken. 
Vetiver zal je niet van je sokken blazen, de band zal je niet verrassen en wie bekend is met hun oeuvre, weet dat hier geen grote koerswijzigingen te noteren vallen. Soms is gewoon datgene doen waar je goed in bent, voldoende.

Beluister hieronder het volledige album:

Geen opmerkingen: