24 november 2019

Underworld


Gebrek aan ambitie kan je Underworld niet verwijten als ze een box uitbrengen met daarop maar liefst veertig(!) songs die ze sinds 1 november 2018 uitbrachten. Ze deden toen de belofte elke donderdag een nieuw nummer uit te brengen en deze box verzamelt de productie van de eerste veertig weken. Er is trouwens een Sampler van deze DRIFT - series 1 verkrijgbaar, met een selectie van tien liedjes.
Blijkbaar werken Karl Hyde en Rick Smith goed met zulke deadlines voor ogen want de oogst is verbazingwekkend goed. Je krijgt natuurlijk wat je intussen verwacht van Underworld maar vrijwel alle songs passen qua kwaliteit zo tussen hun vroegere werk. Universe of can when back had op Beaucoup fish kunnen staan, Appleshine had ook niet misstaan op de soundtrack van Trainspotting en Threat of rain bevat elementen die al op Dubnobasswithmyheadman te horen waren.
De 40 songs zijn samen goed voor 5 uur en drie kwartier muziek en dat is natuurlijk veel om in één keer te beluisteren, maar in kleinere porties kan gerust ook en dan nog kan je genieten van dit fantastisch project.

Beluister de volledige box set hieronder:

Geen opmerkingen: