27 november 2019

Klavertje vijf (2)

Tijd voor de tweede aflevering van "Klavertje vijf":

  1. Jesus was a social drinker - Chuck Prophet: met Green On Red werd Chuck Prophet bekend, maar ook zijn solowerk is meer dan de moeite waard. Met enige regelmaat brengt hij nog steeds albums uit. Deze singer-songwriter weet me altijd te boeien en prikkelt af en toe met uitdagende songtitels, zoals deze.
  2. Aguaplano - Paolo Conte: met Max had deze Italiaan een wat onverwachte hit te pakken, want zijn muziek is nu niet meteen spekkie voor het bekkie voor grote massa's luisteraars. Vaak is hij daarvoor én te ingetogen én te dicht aanleunend bij klassieke arrangementen. Toch is struinen door zijn oeuvre een plezier met hier en daar pareltjes, zoals ook deze Aguaplano.
  3. Judgement day - Scott H. Biram: van deze man reviewde ik nog maar pas zijn nieuwste verzamelaar, met gospelsongs, en ik maak van de gelegenheid graag gebruik om u richting zijn andere platen te wijzen, waarop je songs van deze pracht kan terugvinden.
  4. Ladykillers - Lush: enkele jaren geleden was er een korte reünie van deze Engelse band die tussen 1987 en 1996 enkele platen uitbracht en vooral in de eerste helft van de nineties enig succes kende. In 1996 wisten ze me het meest te boeien met Lovelife, het album waarop ook dit nummer staat. De tekst is bijzonder grappig en vertelt vanuit het standpunt van jonge vrouwen hoe pathetisch sommige versierpogingen van sommige mannen zijn. "I dont need your practised lines / your school of charm mentality", zingen ze en ze schilderen hem zo zielig af dat ik in zijn plaats zou afdruipen...
  5. Tennessee - Arrested Development: dit hiphopcollectief uit Atlanta klinkt bij momenten zo smooth en tegelijk zo politiek geëngageerd dat je meteen beseft dat politieke actie niet altijd een feestje in de weg hoeft te zitten.
Beluister hieronder de afspeellijst:

Geen opmerkingen: