27 oktober 2019

Declan Welsh And The Decadent West


Wie een ferme brok typisch Britse rock weet te waarderen à la The Kooks of Supergrass, kan ook terecht bij de Schotten Declan Welsh And The Decadent West. De frontman uit Glasgow heeft met zijn makkers na een EP vorig jaar nu een eerste full album op de wereld losgelaten, Cheaply bought, expensively sold.
De grote charme van die plaat ligt vooral in het rechttoe-rechtaangehalte dat erg hoog is. Het tempo ligt hoog en de melodieën zijn aanstekelijk en erg uitnodigend om meegezongen te worden in een concertzaal. De energie spat van het album als van een ADHD-dwerghamster 's nachts (vraag maar eens aan mijn lief hoe druk die beestjes op dat tijdstip kunnen zijn). Hoogtepunten zijn How does you love, Different strokes, The dream en No fun. De gelijkenissen met Arctic Monkeys zijn bij momenten zeer opvallend, en horen we ook in rustiger songs als New me and you of People let you down.
Puik debuutalbum, zo concludeer ik. Een korte en krachtige plaat als deze verdient immers een even kort, krachtig oordeel.


Beluister hieronder het volledige album:

Geen opmerkingen: