10 oktober 2019

Charli XCX


Voor wie volmaakte, toch kwaliteitsvolle pop wil horen, is er gelukkig al enkele jaren Charli XCX. Zelfs ik kon niet weerstaan aan het superaanstekelijke Break the rules, dat ik door mijn dochter leerde kennen. Ze leek wel de Avril Lavigne voor deze generatie, maar echt, stop me in een dwangbuis en ik zal nog meebewegen en meezingen. (Hebt u trouwens de Carrie-verwijzing gezien in de clip?)
En nu is er dus alweer een nieuw album, waarop Charli XCX zich laat bijstaan door een keur aan gastmuzikanten. Christine And The Queens mag meezingen op Gone, een single die toch kan bekoren (en ik heb het nochtans echt niet voor Christine) en Sky Ferreira draagt bij aan Cross you out.
Dat Charli zelf ook perfect de muzikale tijdsgeest aanvoelt, blijkt onder meer uit 1999, geen Prince-cover, maar een heel eigentijds nummer waarop Troye Sivan (die u kan kennen als acteur in X-Men origins: Wolverine en de Spud-trilogie of meezingend met Ariana Grande of Martin Garrix) bijdraagt maar de hoofdrol toch maar mooi aan Charli overlaat. De band Haim speelt mee op Warm, al valt vooral de bijdrage op van de vocoder. 
Toch weet ze me het meest te bekoren in de songs die het stellen zonder gastbijdragen, zoals Thoughts dat slim genoeg in elkaar zit om ook de muzikale meerwaardezoeker aan te spreken zonder dat ze meteen het risico loopt de horde jonge popfans weg te jagen. Toegegeven, White Mercedes is een twijfelgeval maar daar staat dan een liedje als I don't wanna know (traag en gevoelig) of het heerlijke Official.
De samenwerkingen lonken uitdrukkelijk naar de hitparades (zoals Blame it on your love featuring Lizzo) maar dat mag de pret niet drukken. Er zijn genoeg goeie songs om deze plaat de moeite waard te maken.  

Beluister hieronder het volledige album:

Geen opmerkingen: