05 januari 2019

John Garcia


Nu alle overschotjes van kerst- en nieuwjaarsmenus zijn weggewerkt, de laatste Jingle bells uitsterven in de winkelstraten vol solden en iedereen alle essentiële eindejaarlijstjes heeft gelezen, vliegt het muziekjaar 2019 er meteen stevig in. Stonerrocker John Garcia bracht immers vrijdag als één van de eersten dit jaar zijn nieuwe album uit, John Garcia and the band of gold
Het maken ervan had heel wat voeten in de aarde en daarom suggereert Garcia dat dit wel eens de laatste keer zou kunnen zijn dat hij zijn muziek uitbrengt. Het voormalig Kyuss-lid zou in dat geval alvast kunnen bogen op een voortreffelijk afscheidsalbum want deze release brengt onmeedogenloze stonerrock van begin tot einde. Al dient opgemerkt te worden dat opener Space vato een uitstekend opwarmertje is en de hendels nog niet helemaal opendraait en afsluiter Softer side zijn naam waarmaakt. Daartussen zitten echter volop stonersongs waar wij ons meteen een hoog volume in een eindeloze woestijn kunnen bij voorstellen. Jim's whiskers valt daarbij op door zijn melodieuze inslag, Apache juncion benadert naar mijn gevoel het meest het vroegere werk met Kyuss en ik hou van hoe My everything uitwaaiert in de tweede helft van de song.
Een meesterwerk is het niet geworden, daarvoor waren de tegenslagen onderweg misschien wat te groot, maar John Garcia mag best wel trots zijn op zijn misschien laatste kindje.

Beluister hieronder het volledige album:

Geen opmerkingen: