05 november 2018

Vince Staples


Met Big fish theory bewees Vince Staples al een fijne plaat te kunnen afleveren en hij lijkt vast van plan daar nieuwe bewijzen aan toe te voegen. Dat veronderstel ik toch bij beluistering van FM!, zijn nieuwste album. Dat album duurt slechts 22 minuten, 11 songs lang. Het lijkt wel een nieuwe rage in de hiphop, zo van die korte albums uitbrengen.
Maar als kwantiteit niet belangrijk is, is kwaliteit dat des te meer natuurlijk. En daar is gelukkig niks mis mee. Zo geeft Feels like summer je een herkenbaar gevoel alsof deze song nooit weggeweest is uit je leven. De nasale raps van Vince (je zou hem bijna de Bob Dylan van de hiphop noemen) zorgen voor een vertrouwd geluid maar ook de relaxte sfeer van het nummer heeft dat effect. Outside! klinkt dan weer wat meer spacy, al blijft de flow van het openingsnummer behouden. Verdere favorieten op dit album zijn FUN!, ook al opgefleurd door leuke details, Run the bands en Tweakin'. De interludes en skit zijn leuk en er wordt iets mee aangevangen, het is niet zomaar even wat vulling of wat onderbreking.
Hiermee vestigt Staples zich nog meer als één van de nieuwe helden van het genre. Groei is nog nodig om echt de top te bereiken, maar hij komt steeds dichter.

Beluister hieronder het volledige album:

Geen opmerkingen: