27 september 2018

Birds That Change Colour


Het fijne combo Birds That Change Colour ken ik vooral als een soort pastorale en psychedelische folkband met soms prachtige songs. Mijn verbazing was dan ook groot toen ik de eerste tonen hoorde van de nieuwe plaat, Nova Albion. Daarin lijken Koen Kohlbacher en zijn kompanen de bluesrock omarmd te hebben, maar wanneer de zang inzet, klinkt toch vooral een soort vroege Britpop door. Hoedanook is dit een verfrissende koerswijziging die ik met plezier verwelkom.
Met songs als Shaman's apprentice blues sluiten ze enerzijds aan bij eerder werk en omarmen ze dus toch een nieuwere stijl (al is die stijl natuurlijk op zich al enkele decennia out, maar voor deze band is hij wel iets nieuws). You shouldn't have mengt The Kinks met country, In the middle of our lifetime is een kampvuurslow en Juicy Lucy is even speels als The Beatles op hun best waren, om daarna over te gaan in een grandioze instrumentale finale.
Het resultaat is dan ook een plaat die goed in het gehoor ligt, die talrijke goeie songs bevat en in zijn geheel meer dan kan bekoren.

Beluister hieronder het volledige album:

Geen opmerkingen: