22 september 2018

Alejandro Escovedo


Alejandro Escovedo ken ik van hier en daar een bijdrage aan een tribute-album maar zijn eigen platen zijn me eigenlijk onbekend. Daar komt dit jaar verandering in dankzij het net uitgebrachte The crossing. Daarop krijgt hij overigens steun van de mij verder onbekende Don Antonio (het blijkt het alter ego van de Italiaanse componist, gitarist en producer Antonio Gramienteri).
De zeventien songs op dit album zijn stuk voor stuk prachtige, uitgebalanceerde stukken muziek die vooral de winteravonden zullen opfleuren bij mij thuis, denk ik. Teenage Luggage heeft een beetje dezelfde sfeer als recent werk van Nick Cave, vermengd met een vleugje Bruce Springsteen. Outlaw for you is dan weer het soort Mexicaans-Texaans deuntje dat me zo aanstaat in bijvoorbeeld de soundtrack van From dusk till dawn. Ook Amor puro ademt diezelfde aanlokkelijke sfeer uit. 
Wanneer het tempo lager ligt (Rio navidad, Footsteps in the shadow, Cherry blossom rain,...), weet Escovedo evenzeer te overtuigen. Je laat hem met een gerust hart de kamer in, omdat je voelt dat hij zich als een respectvolle gast zal gedragen.
Deze plaat maakt bij mij alvast het verlangen los om meer uit zijn oeuvre te gaan beluisteren. Ik voeg hem dan ook toe aan mijn lijstje van goede voornemens van te besluiteren artiesten.


Beluister hieronder het volledige album:

Geen opmerkingen: