13 februari 2018

MGMT


Little dark age, het nieuwe album van MGMT, heeft lang de tijd gehad om de verwachtingen op te bouwen. Het is immers al van 2013 geleden dat er nog een nieuwe plaat was en gezien de reputatie die MGMT meteen bij debuut Oracular spectacular had verworven, wordt daar altijd reikhalzend naar uitgekeken. Opvolger Congratulations en het titelloze derde album konden de verwachtingen niet helemaal inlossen, maar de vooraf geloste single Little dark age liet vermoeden dat we eindelijk nog eens een echt goeie MGMT-plaat mochten verwachten.
De titelsong was in november hier al "lied van de week" en toen viel me vooral het poppy karakter van de song op. Nu is het vooral de mengeling tussen het teruggrijpen naar de eerste singles en een vleugje Arcade Fire die eruitspringen. Verder is She works out too much een lekker vrolijke song die het als single minstens even goed zou doen.
Helemaal eighties gaat het duo op One thing left to try dat klinkt als één van die hitjes van toen met een vrouwelijke zangeres die een beetje naar achteren gemixt werd. Dat decennium drukte ook zijn stempel op Me and Michael
De plaat is een vrolijke plaat geworden vol nostalgietrips. En misschien moeten we daar gewoon blij mee zijn. Er zijn immers slechts weinigen die na een baanbrekende plaat nog gelijkaardige pareltjes weten af te leveren.

Beluister hieronder het volledige album:

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.