04 november 2017

Gotan Project


Het Parijse Gotan Project is altijd al een band geweest die op de dunne scheidslijn tussen innovatie en gimmick moest balanceren. De drie muzikanten maken van tango (Gotan is een anagram) iets moderns en fris, maar anderzijds bleef de interesse niet echt lang hangen. Toch blijven de Fransen platen maken en ook nu hebben ze een plaat uit, al is het een remix-album.
Club secreto vol. II  is al het tweede deel van dat concept, waarbij muzikanten met hun nummers aan de slag gaan. Het begint hier alvast goed met Santa Maria (del buen ayre) in een remix door Aaron Jerome van SBTRKT. Hij laat genoeg van de originele ziel van het lied intact en maakt er toch iets eigens van. Toshio Matsuura injecteert een flinke dosis Plastic dreams van Jaydee in Diferente. En we horen nog wel meer geluiden terugkomen die we herkennen: Antipop Consortium smokkelt een sample die ook al gebruikt is in Paid in full door Eric B and Rakim El capitalismo foreano binnen, de hoge shriek die Cypress Hill als basis voor Insane in the brain komt terug in Last tango in Paris in de Fauna remix en in de Edu K Drop The Bass remix van Mi confesion zit een soortgelijk parlando als in Afro left van Leftfield.
Vijftien remixen is blijkbaar toch een beetje van het goede teveel, vooral omdat de meeste remixen behoorlijk gezapig klinken en dezelfde sfeer het hele album langskomt, waardoor het moeilijk is de aandacht te blijven richten. Een gebrek aan afwisseling maakt dat deze plaat best in kleine dosissen van 4 à 5 songs te beluisteren is.

Beluister hieronder het volledige album:

Geen opmerkingen: