03 juli 2017

Vonnis


Live schijnt Vonnis een ware belevenis te zijn, waarbij gekte misschien nog best de staat van de band (én het publiek) omschrijft. Zonet hebben ze hun eerste EP uitgebracht. Evil.against.evil telt vijf songs die als kopstoten aankomen en heel af en toe eens zalven. Op het slotnummer na worden de twee minuten per song amper overschreden.
Laten we het eerst even over de verpakking hebben. Dat is immers een doos met naast de downloadcode voor de muziek vier door een smid geslagen nagels in een leren etuitje. 
De boodschap lijkt daarmee duidelijk: als luisteraar word je met je oren vastgenageld aan de spijkerharde songs. Zo laten de Gentenaars geen spaander heel in Chante du cygne. Waar Calculating infinity tenminste nog een rustmoment gegund werd, is dat in Chante du cygne totaal overboord gegooid. Nachtelijk geknars is als een Halloween-spookverhaal dat zelfs beren van mannen angst aanjaagt. Nog geen veertig seconden lang geeft het kwartet daarna weer alles, maar dan ook álles, in Apoptosis.
De titelsong sluit af en klokt net boven de vier minuten af. Dat is ongeveer dubbel zolang als de meeste andere nummers. Evil.against.evil is een metal wervelwind die lijkt te gaan liggen tot uiteindelijk de storm nog een laatste keer in alle hevigheid toeslaat.


Je kan deze EP hier bestellen bij Consouling. Beluister hieronder de muziek alvast:

Geen opmerkingen: