27 mei 2017

Burial


Eén van mijn favoriete dubstepartiesten is toch wel Burial, de meester van de donkere beats. De zware bassen weten heel vaak extra spankracht te vatten in een slomer tempo dan bij vele van zijn genregenoten. Het is dus altijd fijn om te merken dat hij een nieuwe EP uit heeft. Subtemple bevat slechts twee songs, maar het is er weer "boenk op".
Het titelnummer lijkt wel minimale techno waaroverheen Burial een laag zwart smeert die bij Malevich geleend lijkt. Net als voorheen onder meer Rival dealer is deze song zo zwanger van dreiging dat inleiden overwogen dient te worden. Tot een climax komt het nooit in dit nummer en vreemd genoeg is dat niet eens een reden tot klagen.
Beachfires ligt in het verlengde met een sobere instrumentatie. Dit lijkt ambient die in een donkere kerker gecomponeerd werd. Je raakt als luisteraar helemaal in de song gezogen. De intensiteit ligt in de eerste helft al hoog en stijgt nog verder. Wie durft af te dalen in deze song, krijgt een mooi zicht op een onderwaterwereld (of een ondergronds universum) die een meesterlijke muzikale vertaling onderging.

Beluister hieronder de volledige EP:

Geen opmerkingen: