19 april 2017

Low Land Home


Over Low Land Home, de nieuwe band rond Jo Geboers, schreef ik al eerder. De band heeft deze week zijn eerste EP uit, Underspoken. Tijdens hun concert op Zebrawoods was het me al opgevallen dat de uitbreiding tot een heuse band de sound van Low Land Home goed gedaan heeft en dat wordt op deze eerste release bevestigd.
Het viertal lijkt mee de schijnbare eeuwigdurende eighties revival te vieren op opener I know, dat drijft op de percussie met daarin een vleugje Joy Division. Het is uitgegroeid tot mijn favoriete song van de band. Ook titelnummer Underspoken laat een groep horen die goed geluisterd heeft naar de post-new wave en die invloeden op een zeer toegankelijke en aanstekelijke wijze in song met poppotentieel weet te gieten. Het leverde hen hier een tijdje geleden al een nominatie tot "lied van de week" op. De drie andere liedjes zijn ingetogener. All this time ontvouwt zich als een bloem die bij de eerste sprankeltjes zonnelicht 's morgens voorzichtig haar diepste en meest kwetsbare deel laat zien. De piano in It might suggereert dat het allemaal goed komt, net als de titel van deze song. Afsluiter Chemistry is hoopgevend in zijn tekst, waarin het gevoel niet langer alles alleen te moeten oplossen, zulk een opluchting vormt dat die hoorbaar is in elke pianotoets.

Je kan de band vanavond live aan het werk zien in Afsnis in Gent, waar ze de EP voorstellen. Verder zijn er ook concerten in de Bar-A-Bas in Lommel (28/4, solo), 30CC in Leuven (3/5, voorprogramma voor Chantal Acda), Trix in Antwerpen (1/6) en Snuffel in Brugge (23/6). Hou de evenementpagina van de band op FB in de gaten voor de shows die binnenkort nog aangekondigd zullen worden.
Beluister de EP, die je onder meer hier kan bestellen, hieronder:

Geen opmerkingen: