02 september 2016

Pauwel De Meyer


Klonk Hideaway uit 2013 nog bijwijlen rammelig en lo-fi, dan hoor je duidelijk dat de songs op Having fun, de nieuwe soloplaat van Pauwel De Meyer beter uitgewerkt, gearrangeerd en geproducet zijn. Toch hebben ze de charme van de voorganger weten te bewaren en dat strekt de Sint-Niklazenaar tot eer. 
Volgens het persbericht is deze plaat poppier, maar wat vooral opvalt is dat Pauwel afgeweken is van het typische singer-songwriterpad en meer diepgang in zijn songs brengt. Daar zitten de medemuzikanten Koen De Gendt (gitaar en toetsen), Anton De Boes (bas) en Klaas Borms (drums) natuurlijk ook voor niet weinig tussen. Het rijkere geluid brengt deze plaat soms dichter bij de popvijver (Shana-na natuurlijk, dat maakt de titel al duidelijk, of Mom's car) maar in Easy bijvoorbeeld horen we een indierockgroep zoals we die graag horen. Daarmee schurkt de frontman dichter aan bij de muziek die hij met Monster Youth maakt, wat niet hoeft te verwonderen.
Een song als 99 injecteert een minieme, haast homeopatische dosis postpunk in een traag rocknummer dat niet misstaan had op een plaat van Betty Goes Green. En verder zit er ook een vleugje Broken Glass Heroes in Here again en vroege Bob Dylan in Prins Albertstraat.
Het moge duidelijk zijn: Pauwel De Meyer heeft zijn meest volwassen, meest diverse en meest uitgewerkte plaat totnogtoe gemaakt. Laat ons hopen dat het verdiende succes en de erkenning, minstens al in eigen land, nu volgt...

Je kan de plaat hier kopen en je kan Pauwel De Meyer en de drie andere muzikanten live aan het werk zien, o.a. in Trefpunt in Gent op 6 oktober of de AB Club op 16 oktober.

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.