20 september 2016

King Creosote


Wat een bijzonder leuk plaatje is Astronaut meets appleman van King Creosote toch. Ik schoof het in de cd-speler met weinig verwachtingen en dan weet deze singer-songwriter me aangenaam te verbazen door intelligente, mooi gearrangeerde, lichtvoetige liedjes bij elkaar te brengen op zijn zoveelste plaat. Het valt immers amper bij te houden wat Kenny Anderson, de man achter de artiestennaam, al uitbracht op CD-R's, CD's, vinyl,...
De Schot weet al vanaf opener You just want de song te vullen met speelse toetsen, hier aangebracht door strijkers en een achtergrondkoortje. De folkinvloeden zijn duidelijk hoorbaar in Melin wynt en het slepende Faux call. Love life is perfect singlemateriaal waar ze bij Radio 1 om zitten te smeken. Bevreemdend is dan weer Peter rabbit tea waarin opnames van een klein kindje de hoofdrol spelen, begeleid door (opnieuw) strijkers. Surface doet denken aan het beste van The Silencers en Rules of engagement krijgt een ambienttoets mee waardoor dit nummer buitenaards lijkt.
Het moge duidelijk zijn: al is dit geen wereldplaat, King Creosote heeft toch een werkstuk afgeleverd dat genoeg variatie en genoeg kwaliteit bevat om me 53 minuten lang te onderhouden.

Je kan het volledige album hieronder beluisteren:

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.