29 april 2016

Rufus Wainwright


Loudon Wainwright III mag fier zijn op zijn kinderen die muzikaal ook iets betekenen. Martha is daar één van maar de bekendste is toch Rufus. In het jaar waarin William Shakespeares 400 jaar overleden is (aanleiding tot wel meer speciale herdenkingen), waagt hij zich met een rits aan gastmuzikanten aan een muzikale interpretatie van 9 sonnetten van de bard.
Dat deze plaat uitgebracht wordt door het hooggewaardeerde klassieke label Deutsche Grammophon hoeft geen verwondering te wekken. Er wordt vaak gekozen voor muziek die ook al 400 jaar oud lijkt maar tegelijk toch levendig klinkt, zoals When I most wink. Voor de luisteraar die iets minder vertrouwd is met klassieke muziek, is er gelukkig ook de medewerking van zeer hedendaagse artiesten zoals Marius De Vries. In Take all my loves word ik nog het meest betoverd door de percussie.
Ook Unpervect actor waarop schoon volk meezing als Helena Bonham Carter en Rufus' zus Martha, verdient een plaatsje in uw rockafspeellijst. En hoewel ik zeker geen fan ben van de stem van Florence Welch (van Florence And The Machine) kan ik haar bijdrage in When in disgrace with fortune and men's eyes zeer smaken.
De songs worden afgewisseld met voorgelezen gedichten en de dus meer klassieke muzikale aanpak en dat resulteert in een heterogeen maar ook verrassend en best wel te pruimen album.  

Beluister hieronder het volledige album:

Geen opmerkingen: