02 februari 2016

Oh Deer


Ooit deed Barbara Vlaeminck mee aan De beste singer-songwriter van Vlaanderen en tegenwoordig is ze frontvrouw van Oh Deer. Het viertal heeft net een eerste EP, Out of the woods, uit. Het voordeel van een groep is, zo blijkt, dat je de instrumentatie en arrangementen wat diverser kan aanpakken.
Op Imaginary friend doet Barbara een beetje denken aan Amy MacDonald: wat ze ook zingt, er klinkt altijd een vleugje vrolijkheid door. Terwijl Hard headed heart wolkenslierten americana over zich heen gedrapeerd krijgt, put Two wrongs vooral uit een jazzy vijvertje. Maar welk muzikaal potje ook geopend wordt, het dekseltje vormt toch telkens haar stem die wonderlijk past bij dit alles en een warmte uitstraalt waaraan het genoegzaam laven is.
Met Cloud 7 won de zangeres ooit een aflevering van bovenvermeld tv-programma. Zoals ik het hier hoor op deze EP, verrast me dat een beetje, want het begint aanvankelijk als toch een iets mindere song, maar blijkt na enkele keren wel te groeien. Van zo'n groeinummer verwacht je niet meteen dat het een winnaar blijkt te zijn.
Hardship is het minst vrolijke liedje en de somberte blijft na de laatste noot nog even hangen. Wat volgt in Beautiful toont echter een klasse die me helemaal wint voor deze vierkoppige band. Met deze song die van Joni Mitchell had kunnen zijn (en Barbara's stem komt zelfs een beetje in de buurt in de strofes) wordt een EP afgesloten die een interessante staalkaart vormt van wat Oh Deer ons te bieden heeft.

Beluister hieronder de volledige EP:

Geen opmerkingen: