18 juli 2015

Gentse Feesten: dag 1


Vanaf dit jaar starten de Gentse Feesten op vrijdagavond (en eindigen ze dus ook al volgende week zondag). Samen met mijn zoon, die het heel erg ziet zitten om dit jaar naar veel optredens te gaan, bracht ik al een eerste, nog bescheiden (want 10 dagen feesten, dat kruipt toch ook altijd een beetje in de kleren) bezoek aan het feestvierend stadscentrum.


We bleven vooral een tijd staan bij het tribute-optreden voor Walter De Buck, die vorig jaar op 21 december overleed. Traditioneel opende hij de Gentse Feesten bij Sint-Jacobs voor Trefpunt, maar dat kan dus nu niet meer. Geheel terecht brachten een hoop begenadigde artiesten een selectie uit zijn minder bekend en overbekend werk. Het begon allemaal met 2 nummers van het blazersensemble van Peter Vermeersch (ooit de stadscomponist van Gent). Daarna kwamen ook de andere muzikanten (waaronder een familielid van Walter, op de percussie) op het podium. Vier geweldige zangers mochten zich aan het oeuvre wagen: Wim Claeys (een cabaretier die de dagelijkse Gentse Zangstonde introduceerde en bezieler van de Boombals), Bruno Deneckere, Patrick Riguelle en Rembert De Smet (2 Belgen, Esta Loco). 
Omdat vooraan in het setlist toch vooral onbekende nummers zaten en mijn zoon het gezongen Gents niet zo goed kon verstaan, had hij er na een tijdje genoeg van en zijn we verder gewandeld. Maar niet getreurd: later deze week gaan we naar een tribute voor Walter én Luc De Vos, en daar spelen ze gegarandeerd vooral zijn "hits".

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.