20 februari 2015

C Plus Plus featuring Karmelloz


Een heel bijzonder plaatje, dat is het minste wat je kan zeggen over het album van C Plus Plus dat hij samen met Karmelloz maakte.Dylan Howe, de man achter het project, komt uit Portland, Oregon, niet toevallig de laatste jaren de uitvalsbasis van heel wat goeie muzikanten uit diverse genres. Zijn stadsgenoot Karmelloz heeft via zijn Bandcamp al talrijke albums in de aanbieding, die hij maakte sinds 2011.
De muziek op dit album klinkt als een kruising van lounge en jaren 80 hiphop, wereldmuziek en techno. Op papier, ik weet het, klinkt dat als een garantie op verschrikkingen, maar op de één of andere wijze slaagt dit duo erin om de muziek spannend te houden en interessant te laten klinken. Gunshot riddim brengt dubstep in voorheen onontgonnen gebied. Shatter mengt abstracte hiphop met field recordings die in het regenwoud opgenomen lijken. Cnidaria is dieper dan de nacht en wiegt je langzaam in slaap.
Cearà is een plaat geworden voor avonturiers. Niet elk moment boeit evenzeer, maar mijn globaal oordeel is toch wel dat dit een fijne ontdekking is.

Beluister hieronder het volledige album:

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.