19 augustus 2014

PS I Love You


Wanneer wij de naam Kingston zien opduiken, dwalen onze gedachten steevast richting Jamaica, waar de hoofdstad natuurlijk ook reggae oproept. PS I Love You, afkomstig uit Kingston in Canada, gooit het muzikaal zo uitgesproken over een andere boeg dat de zonnige fantasieën meteen verdwijnen en we eerder grungevisioenen krijgen dan in marihuananevelen gehulde dreadlockbeelden. Op hun derde album, For those who stay, klinkt het duo als een uit de kluiten gewassen band.
Advice is zo één van die songs op deze plaat die raast als Dinosaur Jr in zijn meest woeste dagen en Limestone radio koppelt het inventieve van Blood Red Shoes aan het leer van de vroege Soundgarden (denk Badmotorfiner). For those who stay toont zich van zijn toegankelijkste kant wanneer in Bad brain day de gitaar enige rust wordt gegund. Friends forever werpt ons helemaal terug in de vroege jaren 90 en door de tweekoppige bezetting lijkt ook Two Gallants niet echt ver weg. More of the same maakt zijn naam aanvankelijk waar en gooit een hoop feedback en verwrongen akkoorden naar onze kop. Wanneer niet lang daarna de kalmte neerdaalt, vinden we dat eerder jammer. Onze opluchting dat het slechts de stilte voor de storm blijkt, is groot.
PS I Love You heeft een cd afgeleverd die slim variatie hoog in het vaandel houdt en daardoor van meerdere walletjes eet. Het Canadese tweetal maakt indruk en wij zijn vooral benieuwd hoe ze ons live omver zullen weten te blazen.

Je kan de recensie ook hier lezen op Indiestyle.
Beluister hieronder het volledige album:


Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.