16 augustus 2014

Church Of Ra


Church Of Ra is een samenwerking van een hoop bands rond AmenRa. Zijprojecten, bevriende groepen,...: ze doen allen mee en speelden samen in de Vooruit in Gent op 8 juni. AmenRa, The Black Heart Rebellion, Oathbreaker, Treha Sektori, Syndrome, Pieces Of Quiet, Hive Destruction, Sembler Deah en Hessian leverden elk één song die ontleed werd in kleine stukjes. Met al die deeltjes werden twee nummers samengesteld door Treha Sektori.
Het eerste, Corremixes01, duurt meer dan 20 minuten lang. Het lijkt één lange drone, waarin we fragmentjes drums herkennen. Af en toe steekt dreiging op als grijze wolken aan de horizon, dan weer lijken ze toch weer aan de einder te verdwijnen. Wanneer bijna halfweg gitaren meer melodie inbrengen, raken we pas echt geïntrigeerd.De opbouw blijft ook dan even traag, maar dat stoort niet. Even voorbij de helft wordt het weer over een wat andere boeg gegooid, maar ook nu blijft het uitgesponnen karakter van de muziek de constante. Voor sommigen kan het na een kwartier wat lang gaan duren, maar wie zich waagt te laten verdrinken in de poel die geschapen wordt uit zoveel brokjes van songs, kan ook wel echt hélemaal opgaan in de muziek.
Corremixes02 houdt het bij een flink stuk kortere tijdsspanne en klokt af na zo'n achteneenhalve minuut. Het recept is gelijkaardig, de ingedriënten verschillend. Het grote verschil met de voorganger op deze plaat is vooral dat één grondtoon de continuïteit verzorgt, waardoor het natuurlijk meer als één geheel klinkt, wat minder gevarieerd dus ook. Toch is ook dit een moeras waarin je meegezogen kan worden op een manier waar je van kan genieten...

Je kan dit album via Consouling bestellen.

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.