18 augustus 2013

Huisconcert: Aidan And The Italian Weather Ladies


De in Brussel residerende Ier Aidan trad in een Gentse huiskamer op samen met zijn begeleidingsband, The Italian Weather Ladies. In tegenstelling tot wat je zou verwachten, waren dat geen bloedmooie en rondborstige zuiderse dames maar wel vier muzikanten die de songs van Aidan wat meer body gaven.
De muziek van Aidan en zijn band valt te situeren vlakbij folk, en meermaals dachten we aan het fijnste van Luka Bloom en Brendan Croker. Er werd geput uit ouder materiaal en songs waar ze volop aan werken en die moeten verschijnen op het volgende album, dat in deze periode opgenomen wordt. Enkele opgemerkte liedjes waren Bells of the morning, Pill song, Please sir (over de banken) en Belief, één van die nieuwe, nog uit te brengen nummers. Al vertelde Aidan daarover dat het eigenlijk één van zijn oudste songs is, dat telkens opnieuw vers leven ingeblazen wordt en nu dus op de volgende plaat zal verschijnen.
In de bisronde kregen we een mooie engelstalige cover: The port of Amsterdam (origineel van Jacques Brel) en werd op verzoek het erg mooie Rue de Charlotte gespeeld, naar mijn smaak (en ik waren wellicht niet de enige) in feite hun beste song.

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.