18 juni 2013

Savoir Adore


Komt Get lucky van Daft Punk je de strot uit? Dan houden wij je graag een album voor dat vol staat met zomerse melodietjes en zonnige liedjes. Lichtvoetig popvoer voor al wie nu al maanden snakt naar een streepje natuurlijke warmte en licht, wordt ons voor de voeten gestrooid door het Brooklynse duo Savoir Adore, dat zich – getuige de bandfoto’s – spiegelt aan Beach House
Alsof Suzanne Vega van Elly en Rikkerts Kauwgomballenboom gesnoept heeft, blijft Loveliest creature hardnekkig hangen in ons oor. En de tweede worp van deze band, Our nature, bevat nog veel meer lekkers. Zo herbergt Regalia een flardje uit een eightieshitje dat ons steeds maar ontglipt, en horen we de klokken uit Do they know it's Christmas? in Beating hearts. Dat klinkt wellicht onheilspellender dan bedoeld, want Savoir Adore slaagt er wonderwel in om de valkuil der kitsch telkens te ontwijken. Empire of light is psychedelica-pop, een genre dat we ter plekke uitvinden om je te laten bevatten hoe gitaar en synthesizers een onwaarschijnlijk huwelijk aangaan. Speed bump kruipt overeind uit de resten van Electronic, zelf al verrezen uit de as van New Order (Bernard Sumner) en het stof van The Smiths (Johnny Marr). 
Met Wild Davie krijgen we een laat rustpunt, een rockballad flirtend met pompeuze Bonnie Tyler-zang en aanschurkend tegen Knocking on heaven's door in de Guns ‘n Roses-uitvoering. Sea of gold haalt wat tropische klanken binnen, die contrasteren met de slepende zanglijn. 
Vanaf opener Dreamers wanen we ons in een nostalgische trip of een strandfuif met het beste uit de jaren ’80. Daar verandert het korte, instrumentale buitenbeentje Cinema niets aan. En met ontbloot bovenlijf en caipirinha in één hand, en onze andere hand rustend op de heup van het mooie meisje in bikini dat we net leren kennen en waarmee we onze verlegenheid dansend afschudden, roepen we: “Eindelijk zomer!”

Je kan deze recensie ook hier lezen op Indiestyle.

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.